klikk her for printversjon

ÅRSMØTESAKER FOR NORSK ICOM 2006


Kjære ICOM-medlem!

Tiden for årsmøtet nærmer seg. Også i år er årsmøtet for Norsk ICOM lagt inn i programmet for landsmøtet til Norges Museumsforbund. Årsmøtet holdes fredag 8. september kl. 9.00.

Årets møte er lagt til Stjørdal, der det er et rikholdig program for deltakerne. Vi håper å se mange av våre medlemmer i Størdal. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at det er fullt mulig å delta på årsmøtet i Norsk ICOM uten å melde seg på Norges Museumsforbunds program.

Med vennlig hilsen styret i Norsk ICOM

Eva Mæhre Lauritzen                                         Målfrid Grimstvedt
Leder                                                                sekretær


 
  Stemmefullmakt:  
 
I henhold til vedtektene §14 kan hver stemmeberettiget møte med stemmefullmakt for inntil to fraværende medlemmer. Medbringes av den som får fullmakten og leveres på årsmøtet.

Undertegnede ICOM medlem nr. ............gir med dette ....................................................................
fullmakt til å stemme for seg på årsmøtet i Norsk ICOM 8.9.2006

Dato.................Navn/Signatur........................................................................................................



ÅRSMØTE I NORSK ICOM 2006
Stjørdal 8. september 2006


DAGSORDEN



1.    Valg av dirigent og protokollkomite

2.    Godkjenning av innkalling, dagsorden og fullmakter

3.    Årsmelding

4.    Regnskap

5.    Budsjett, herunder kontingent og arbeidsmål

6.    Eventuelle saker fremmet av medlemmene

7.    Valg av styre, leder, revisorer og valgkomite

8.    Kommende årsmøtested



Sak 3-2006 Årsmelding


Årsmelding for Norsk ICOM 2005



ICOM er nå en 60 år gammel organisasjon. Som så mange andre internasjonale organisasjoner ble den etablert etter at 2. verdenskrig var over, i 1946. Ganske sikkert med et ønske om fremtidig samarbeid og varig fred mellom landene. Men som vi vet har ikke årene vært bare fredelige. Stadige konflikter mellom stater gjør at også ICOM og beslektede organisasjoner må gjøre en innsats for å minske skadene på kulturarven i de involverte landene.
ICOM har også tatt opp kampen mot tyverier og svindel. I takt med at prisene på kunst og unike gjenstander har økt til stadig nye høyder, har museene og deres verdifulle samlinger blitt stadig mer utsatt for kriminell virksomhet. Dette har gitt ICOM nok en rolle, å forhindre at stjålne museumsgjenstander kan bli omsatt i et illegalt marked.
Mange gjenstander som vises i de store museene rundt om i verden har sin opprinnelse i gamle kulturland, spesielt rundt Middelhavet. Noe er ærlig og redelig kjøpt, ofte før disse landene fikk nasjonale lover for å forhindre eksport av egne kulturminner. Andre gjenstander stammer fra illegale utgravninger, eller har en annen dunkel fortid. I dag ønsker mange land å få tilbake sin eksporterte kulturarv. Dette er vanskelige saker, som kan føre til kostbare og tidkrevende juridiske prosesser. ICOM har flere ganger opptrådd som megler mellom partene, og bidratt til å finne frem til ordninger som partene er tilfreds med.
I dag har vi internasjonale konvensjoner som skal forhindre utarming av kulturarv. Det må vi forholde oss til, både som museer og privatpersoner, på vår arbeidsplass og i vår fritid. Vi som arbeider i museene har et ansvar, også som privatpersoner. Vi nordmenn er reiseglade og kjøpekraftige. På våre ferder besøker vi gjerne butikker og markeder der vi kan gjøre noen varp og finne hyggelige minner å ta med oss hjem. Da er det viktig at vi har med oss et etisk memento om at vi ikke skal være med å utarme verdens kulturarv og naturarv.
Også i vår hjemlige museumssektor skjer det saker som er etisk forkastelige eller diskutable. Noen saker ligger i en etisk gråsone. Det er lov å tenke seg om to ganger. Museer kan ikke gjøre hva som helst for å tilfredsstille krav om inntjening. ICOMs etiske regelverk gjelder for museer og museumsansatte. Det er en god veileder i hvordan vi skal forholde oss og når vi bør vise særlig aktsomhet.
Bruk det!


ÅRSMØTET
Norsk ICOM heldt årsmøte på Carlstad Conference Centre, Sverige 25. september 2005 kl. 13.30-14.30. Det var 45 medlemmar som møtte fram.
Ingen leverte stemmefullmakt for andre medlemmar.
Ingen hadde levert inn framlegg om saker til behandling.
Årsmøtet blei avvikla som del av landsmøtet til Norges Museumsforbund.


STYRET
Ved valet under årsmøtet 2005 gjekk Gerd Woll ut. Leif Pareli (attval) og Rune Holbek (ny) blei valde til styremedlemmar for 2 år. Til varamedlemmar for 1 år blei vald Paal Mork (attval) og Tone Cecilie Karlgård (attval).

Etter val og konstituering er styret i Norsk ICOM:

Leiar:
Eva Mæhre Lauritzen til 2006

Styremedlemmar:
Målfrid Grimstvedt (sekretær) til 2006
Sissel Guttormsen (kasserar) til 2006
Leif Pareli til 2007
Rune Holbek til 2007

Varamedlemmar:
Paal Mork til 2006
Tone Cecilie Karlgård til 2006

Styret har hatt 5 styremøte, av desse var 1 telefonmøte, og handsama 68 saker.


MÅL
Arbeidet bygger på hovedorganisasjonen ICOMs mål og strategiske planer for 2004-2007.
Måla frå året før blei vidareført på årsmøtet 2005 og er formulerte slik:

 
  1 Norsk ICOM skal i sterkere grad enn før opptre som ICOMs talerør i Norge. Organisasjonen må bli bedre kjent og respektert som den ledende internasjonale museumsorganisasjonen.

 
  2 Norsk ICOM skal i samarbeid med andre beslektede organisasjoner arbeide for at internasjonale konvensjoner knyttet til beskyttelse av museer og kulturminner blir respektert i krigs- og katastrofesituasjoner. Arbeidet med å styrke nasjonalkomiteen for Blått Skjold (Blue Shield) prioriteres.

 
  3 Norsk ICOM skal bidra aktivt til at ICOM Code of Ethics, de etiske retningslinjer for museer og museumsarbeid, blir kjent og fulgt opp i hele det norske museumslandskapet. Dette skal gjøres i nært samarbeid med Norges museumsforbund, ABM-utvikling, fagforeningene for museumsansatte m.fl.

 
  4 Norsk ICOM skal videreutvikle samarbeidet vi har med Norges museumsforbund. Dette skal gjøres gjennom å utvikle samarbeidsformer som ivaretar en fornuftig arbeidsdeling og konkrete samarbeidsprosjekter på museumsområdet. Herunder også et tett praktisk organisatorisk samarbeid.

 
  5 Norsk ICOM skal fortsatt arbeide for at norske museer og museumsansatte deltar aktivt i internasjonale faglige nettverk. Utveksling og utvikling av kunnskap er viktig for å kunne tjene samfunnet på en god måte.


 
  RESULTAT

 
  1 Medlemmar

Ved inngangen til året var medlemstalet 489. Dette hadde ved utgangen av året gått noko tilbake. Talet var då 480.

Medlemmane fordeler seg slik:

 
  Personlege medlemmar
Studentmedlemmar
Seniormedlemmar
Institusjonar

381
2
38
59

 
    Medlemspengane blir fastsette av styret etter at det er kjent kva medlemspengane til ICOM sentralt blir. For 2005 har medlemspengane vore slike:

 
  Personleg medlem
Seniormedlem
Studentmedlem
Institusjon A (1-5 tilsette)
Institusjon B (6-20 tilsette)
Institusjon C (over 20 tilsette)

575
325
425
2.800
4.100
5.600

 
  2 Kontakt med medlemmene

E.postlisten: Icomnorge@museumsnett.no
Det er nå registrert 216 medlemmer på listen, dette inkluderer også noen institusjonsadresser. I løpet av 2005 ble det sendt ut 14 meldinger på listen: invitasjon til fagmøte fra ICOMs styre, invitasjoner til møter i internasjonale komiteer, ”call for papers” og utlysninger av ledige stillinger ved ulike museer.
I 2006 skal styret bruke listen mer aktivt som informasjonskanal til medlemmene, og oppfordre medlemmer til å melde seg på og å bruke listen.

Hjemmesidene til Norsk ICOM ble fornyet i 2005 med mer oversiktlig og funksjonell design. De fungerer etterhvert som det viktigste bindeleddet mellom styret og medlemmene, og har ført til reduksjon i arbeid og utgifter med postutsendelser.

Det ble i 2005 sendt ut to informasjonsbrev til medlemmene.

 
  3 Etiske regler

Norsk ICOM ønsker å få utarbeidet en norsk oversettelse av den nye versjonen av etiske regler som ble vedtatt på ICOMs generalkonferanse i Seoul, høsten 2004. Den nye versjonen av etiske regler består av de samme tidligere vedtatte, men de er nå presentert på en ny og mer oversiktlig måte, som gjør det lettere å finne frem i regelverket. Oversettelse og utgivelse av den nye versjonen gjøres i samarbeid med ABM-utvikling. Ferdigstillelse er forventet høsten 2006.

Etter informasjon om Norsk ICOMs workshop om etiske regler på ICOM Nord-møtet, ba ICOM Sverige om å få kopiere opplegget for bruk i svenske museer. ICOM Sverige har på dette grunnlaget utarbeidet et studieopplegg for svenske museer, basert på det norske opplegget og de har oversatt og tilpasset den museumsetiske fabelen til svenske forhold.

 
  4 Faglege reiser

22 medlemmar søkte og fekk reisestøtte i 2005. Det blei utbetalt tilsaman kr 66 500 til desse 18 medlemmane:

 
  Kjersti Marie Ellewsen
Grete Holmboe
Roy Høibo
Ellen Lerberg
Paal Mork
Paal Mork
Hilde Mortvedt
Toril Mugaas
Winnie Odder
Daniel Papuga
Leif Pareli
Gerd Aa. Rosander
Vibece Salthe
Anne Sommer-Larsen
Møyfrid Tveit
Vigdis Vingelsgaard
Knut Wik
Josephine Østern
Anne Ågotnes

CC – Haag
DEMHIST – Lisboa
DEMHIST – Lisboa
ICFA – Dublin
MPR – Tampere
Wien, Forberedende møte Generalkonferanse
ICEE – Amsterdam
ICAMT – Washington
CC – Haag
ICME – Nafplion
ICME – Nafplion
ICLM – Stockholm/Dalarna
ICFA – Dublin
CC – Haag
CIDOC – Zagreb
CC – Haag
ICEE – Amsterdam
MPR – Tampere
MPR – Tampere

 
  Dei som fekk tildelt reisestøtte har sendt inn ein fagleg artikkel om inntrykk frå møtet. Artiklane er lagt ut på heimesida til Norsk ICOM.

 
  5 Internasjonalt komitearbeid

Medlemmer av Norsk ICOM med verv i sentrale organer av ICOM:

• Per B. Rekdal, Kulturhistorisk museum, Universitetet i Oslo er styremedlem i ICOMs øverste organ, Executive Council.
• Knut Wik, museumskonsulent i Sør-Trøndelag fylkeskommune, leder av ICOMs Nominations and Elections Committee.
• Eva Mæhre Lauritzen, Naturhistorisk museum, Universitetet i Oslo, ble på møtet i ICOM Advisory Committee våren 2005, innvalgt i ICOMs faste komite for etikk.
• Daniel Papuga, Leder for Internasjonale fagkomiteer i Advisory Committee.

Vårt medlem i Exceutive Council får et fast bidrag til dekning av reise- og oppholdsutgifter i forbindelse med sitt verv.
Vi prioriterer også å gi støtte til de som møter i Advisory Committee.

Følgende har verv i de internasjonale fagkomiteene:

• Erling Dahl jr., Troldhaugen, formann i ICLM, komiteen for litteraturmuseer
• Widar Halén, Nasjonalmuseet, formann i ICDAD, komiteen for kunstindustrimuseer.
• Paal Mork, Norsk Folkemuseum, formann i ICOM-MPR, komiteen for markedsføring og PR
• Christian-Emil Ore, Universitetet i Oslo, formann i CIDOC, komiteen for dokumentasjon
• Daniel Papuga, formann i ICME, komiteen for etnografiske museer
• Hilde Mortvedt, Riksutstillinger, styremedlem i ICEE, komiteen for vandreutstillinger (Exhibition exchange)
• Toril Mugaas, Kulturhistorisk museum, Universitetet i Oslo, styremedlem i ICAMT, komiteen for utstillingsdesign
• Frode Sæland, Norsk bergverksmuseum, medlem i styret for TICCIH, Mining section (The International Committee for the Conservation of the Industrial Heritage)
• Randi Gaustad, Nasjonalmuseet, styremedlem i ICOM Glass.
• Marc Maure, styremedlem i ICOFOM (museologi).

 
  6 Blue Shield, truet kulturarv og ulovlig handel med kulturarv

Også i 2005 representerte Leif Pareli ICOM i Den Norske Blue Shield-komiteen, og fungerte som komiteens leder. Dette er den norske nasjonalkomiteen av ICBS, the International Committee of the Blue Shield, som er et samarbeid mellom ICOM og tre andre organisasjoner som arbeider med kulturarv: ICA (arkiver), IFLA (biblioteker) og ICOMOS (kulturminner). I løpet av våren ble samarbeidet med Norges Røde Kors, som begynte i 2004, utviklet og konkretisert i et felles seminar i mai, der representanter fra departementer og fagetater, samt forsvaret og frivillige organisasjoner, drøftet spørsmål vedrørende kulturarv som trues av ødeleggelse i krig, og Norges rolle i forhold til slik kulturarv. Seminaret munnet ut i en oppfordring til norske myndigheter om snarest å ratifisere Annen tilleggsprotokoll til Haagkonvensjonen av 1954, samt å iverksette tiltak som følger av selve konvensjonen, deriblant opprettelsen av en nasjonal rådgivende komite for spørsmål tilknyttet konvensjonen. Med skuffelse kunne konstateres at Norge likevel ikke ratifiserte Annen protokoll. Dette på grunn av en innvending fra Justisdepartementet, som først ønsket en endring i straffeloven, noe som tidligst kan skje i 2007. Et mer positivt resultat av seminaret i mai var etablering av kontakt med Forsvaret om opplæring av mannskaper i internasjonal tjeneste, og mot slutten av året ble det avtalt med Krigsskolen et konkret undervisningsopplegg for januar 2006. Kontakten med Røde Kors ble også opprettholdt, med sikte på samarbeid om å utarbeide materiell til slike undervisningsopplegg. På høstparten hadde Leif Pareli en artikkel i ICOM News om de gode erfaringene i Norge med å samarbeide med Røde Kors.

 
  7 ICOM Nord

ICOM Nord er eit uformelt forum der representantar for ICOM-styrene i dei nordiske landa møtes årleg. Svenska ICOM inviterte til samling i Gøteborg 14 – 16 april 2005. Møtet blei halde på Världskulturmuseet 15.4. Her deltok ni utsendingar frå Danmark, Finland, Norge og Sverige. Island meldte sjukdomsforfall. Norsk ICOM var representert med Eva Mæhre Lauritzen og Målfrid Grimstvedt.
I tillegg til generell orientering om aktiviteten i kvart land var det serleg spørsmål omkring dei etiske reglane som blei drøfta. Svenska ICOM har kritisert Nordiska Museet sine antikmarknader, ei sak som også fekk mediemerksemd.
Eit anna debattema var: Korleis sikra kvaliteten i museumsarbeidet? Dansk ICOM orienterte om korleis museumsmyndighetene vurderer og belønner musea etter visse krav. Dei øvrige nasjonalkomiteane bad om å få nærare orientering om den danske modellen. Elisabet Olofsson rapporterte frå sitt arbeid i Executive Council. Norsk ICOM la fram ei oppfordring til Danmark, Finland og Island om å oppretta Blue Shield-komitear. I Sverige har dei eit slikt samarbeid innan Kulturarv utan grenser.
Møtet konkluderte med å identifisera følgjande samarbeidsfelt:
• Formidla erfaringar om korleis ein spreier kunnskap om etiske reglar og eventuelle brot på desse
• Kulturarvskunnskap for soldatar og andre som er med på katastrofehandtering
• Samarbeid om å få meir transparent organisasjon og større demokrati i ICOM
I tillegg til møtet var det lagt inn besøk på Ostindiefararen, Världskulturmuseet og Universeum. Lørdagen var avsett til museumsbesøk på eiga hand.

 
  8 Samarbeid med andre

Norsk ICOM kjøper kontortjenester hos Norges Museumsforbund og samarbeider med dem om avvikling av årsmøtet.
Norsk ICOM får økonomisk støtte fra ABM-utvikling.
Gjennom samarbeidet i Blue Shield komiteen har Norsk ICOM god kontakt og samarbeid med søsterorganisasjonene ICOMOS (kulturminner), IFLA (bibliotek) og ICA (arkiv).

 
  9 Møte i ICOM Advisory Committee i Paris 6.-8.6.2005

ICOM Advisory Committee består av lederne i alle ICOMs nasjonalkomiteer og alle lederne i ICOMs internasjonale fagkomiteer. Hvert år møter denne gruppen til et møte for informasjon, diskusjon og rådslaginger. Samtidig har ICOMs øverste organ, ICOM Executive Council, et av de to årlige møtene sine, og det holdes møter i ICOMs standing committees som er faglige utvalg for viktige sider av organisasjonsutviklingen.
Norsk ICOM var representert ved lederen, Eva Mæhre Lauritzen, på møtet.
ICOM fikk i 2005 ny generalsekretær, John Zvereff.
Noen viktige sake på møtet:
ICOM har nå 21 300 medlemmer i 146 land, fra Albania til Zimbabwe. 40% er medlemmer av en internasjonal fagkomite. Vi ble sterkt oppfordret til å be medlemmer slutte seg til en av fagkomiteene.115 land har egne nasjonalkomiteer. Stor tilstrømning av nye medlemmer har gjort at medlemssøknader hopet seg opp i sekretariatet i Paris. Dette skapte også problemer for medlemmene og nasjonalkomiteene. Et nytt elektronisk medlemsregister, der de enkelte land selv kan gjøre adresseendringer og lignende forandringer, er under utarbeidelse.
I 2006 er ICOM er 60 år, og organisasjonen ønsker å markere det i jubileumsåret.
I 2010 har ICOM sin 22. generalkonferanse, og det er to kandidatland: Russland med et forslag om Moskva og Kina med et forslag om Beijing, senere endret til Shanghai. Begge land presenterte sine forslag på møtet. Avgjørelsen tas i 2006.
ICOMs 21. generalkonferanse finner sted i Wien i august 2007.
Det ble rapportert fra planleggingen.
Etiske regler: Reglene som ble vedtatt i Seoul er en mer brukervennlig utgave av de gamle. Sverige og de tyskspråklige land i fellesskap hadde allerede oversatt dem til hhv. svensk og tysk. Regelverket ligger på ICOMs hjemmesider på de tre offisielle ICOM-språkene engelsk, fransk og spansk. I løpet av 2006 vil de også bli utgitt i trykte utgaver.
Katastrofeberedskap: Etter tsunamikatastrofen julen 2004 ble behovet for beredskap nok en gang tydeliggjort. ICOM har etablert et Disaster Relief Fund som kan gi hjelp i katastrofesituasjoner. Flere andre grupper med tilknytning til ICOM arbeider også med katastrofer og beredskap, bl.a. Blue Shield, og avgrensingen mellom disse er ikke helt klar.
International Museum Day: Denne dagen har aldri hatt stor aktualitet i Norge ettersom datoen er 18. mai. Det presiseres imidlertid at vi ikke er bundet til denne datoen, men kan velge en annen som passer bedre.

 
  10 Fagmøte ”Med inspirasjon fra ICOM”

Vi inviterte egne medlemmer og samarbeidsparter til møtet, som ble holdt 29.august 2005 på Kulturhistorisk museum, UiO. Tre av styremedlemmene stod for forberedelser og gjennomføring; Eva Mæhre Lauritzen, Gerd Woll og Tone Karlgård. Møtet ble støttet av Den norske UNESCO-kommisjonen med kr. 15 000,-. Fire deltakere fikk reisestøtte for å delta. Oppmøtet var godt, med 42 deltakere.
Fra programmet:
• Leder i Norsk ICOM, Eva Mæhre Lauritzen, ønsket velkommen.
• Elin H. Wyller, ABM-U innledet om Hvordan stimulere norsk museumsvesen og museumsansatte til internasjonalt samarbeid?
• Per B. Rekdal, medlem av ICOM Executive Council forklarte om ICOMs organisasjonsoppbygging.
• Knut Wik, tidligere leder av Norsk ICOM og medlem av flere Task Forces snakket om hvor lærerikt det er å engasjere seg internasjonalt. Det nettverket en opparbeider kan til dels ha stor betydning for arbeidet her i landet.
• Eva Mæhre Lauritzen, leder Norsk ICOM fortalte om sine rike erfaringer med arbeidet i CECA, den internasjonale komiteen for museumsformidling og pedagogikk. Det internasjonale engasjementet er en kilde til gode foredragsholdere, litteratur og ideer til formidlingsopplegg.
• Christian-Emil Ore, president i CIDOC, den internasjonale komiteen for dokumentasjon snakket om Arbeidet i de internasjonale fagkomiteene.
• Ingunn Kvisterøy, Den norske UNESCO-kommisjonen redegjorde for en del av UNESCOs konvensjoner som er aktuelle for museene.
• Randi Ertesvåg, ABM-U orienterte om arbeidet med Konvensjonen om immateriell kulturarv.
• Leif Pareli, leder Blue Shield og styremedlem Norsk ICOM snakket om Blue Shield og arbeidet for å beskytte kulturminner i konfliktsituasjoner. Norsk deltakelse i et internasjonalt perspektiv.

Dagen ble avsluttet med en åpen diskusjon og idedugnad. Her kom det fram klare ønsker om et årlig seminar om internasjonalt museumsarbeid, et ønske som også ABM-U støttet. Styret ble også oppfordret til å drive mer aktiv medlemsverving, spesielt mot yngre museumskollegaer.
I lunsjpausen tok museumslektor Tone Karlgård med ca. 20 personer på omvisning i utstillingen ”…som i et speil”.

 
  11 Andre saker

• Korrespondanse med Nasjonalbiblioteket i forbindelse med deres kobling til Skøyen-samlingen på sine nettsider.
• Styret leverte en høringsuttalelse til Miljøverndepartementet om ratifisering av Haag-konvensjonens andre tilleggsprotokoll.
• ICDAD, ICOMs internasjonale fagkomite for Decorative arts and Design, hadde sitt årlige møte i Oslo, 3.-10. september 2005. I programmet var det også innlagt ekskursjoner til Bergen og Trondheim.

 
  Årsberetningen er behandlet i styret og godkjent på styremøte i Norsk ICOM 13. juni 2006



Sak 4-2006 Regnskap


RESULTATREGNSKAP NORSK ICOM 2005

 
  INNTEKTER
Kontingent
Statstilskudd
Tilskudd UNESCO

Resultat 2005
490 017,50
187 000,00
15 000,00

Budsjett 2005
450 000,00
187 000,00
0,00

Resultat 2004
424 482,39
232 000,00
40 000,00

 

Sum inntekter

692 017,50

637 000,00

696 482,39


  UTGIFTER
Kontingent til Paris
Faglige reiser
Styrereiser
Andre og egne møter
ICOM-Nord
Internasjonale reiser
Andre trykksaker
Utgifter for sekr.arbeid/honorar
Kontor utg./kontorrekvisita
Frakt, porto, telefon
Div. utgifter

 
380 010,68
85 880,00
25 614,91
25 510,14
24 539,89
37 250,45

64 722,00
-    
7 316,41
2 616,54

 
395 000,00
95 000,00
50 000,00
20 000,00
10 000,00
50 000,00
10 000,00
67 000,00
 0,00
25 000,00
3 000,00

 
332 549,20
67 000,00
43 390,27
13 561,00
13 158,91
-    
-    
62 184,00
10 449,30
20 189,59
1 965,35

 

Sum inntekter

653 461,02

725 000,00

564 447,62


       

Resultat

38 556,48

 

132 034,77




BALANSE PR. 31.12.2005
 
EIENDELER


Bankinnskudd

31.12.2005


255 302,69

 

31.12.2004


215 758,71


Post

 

 

 


Sum eiendeler

255 302,69

 

215 758,71


GJELD/EGENKAPITAL
Disp.fond pr. 01.01.05   206 150,21
Over/underskudd (-)        38 556,48
Disp.fond pr. 31.12.2005




244 706,69

 




206 150,21


Påløpne kostnader

10 596,00

 

9 608,50


Sum Gjeld/egenkapital

255 302,69

 

215 758,71

 



 
 


Sak 5-2006 Budsjett


BUDSJETT 2007

 
 
    INNTEKTER Budsjett 2006 Rev. Budsjett Budsjett 2007  





Statstilskudd
Medlemskontingent
Andre tilskudd
Andre refusjoner
Overføring fra disposisjonsfond
Renteinntekter
250 000
590 000
191 000
500 000


55 000
250 000
510 000


60 000
 
  Sum inntekter 840 000 746 000 820 000  
 
UTGIFTER

Administrasjonsutgifter
Honorarer
Styremøter/reiser
Andre/egne møter
ICOM Nord
Faste internasjonale reiser
Kontorrekvisita
Trykksaker
Telefon, porto, frakt
Gaver
Kontingent Paris
Faglige reiser
Diverse utgifter
Omkostninger



70 000

60 000
30 000
15 000
70 000
0
20 000
25 000
1 000
420 000
120 000
7 000
2 000



35 000
20 000
36 000
30 000
25 000
70 000
5 000
20 000
10 000
1 000
400 000
90 000
3 000
1 000



37 000
25 000
40 000
30 000
20 000
90 000
5 000
10 000
15 000
1 000
420 000
120 000
5 000
2 000
 
  Sum utgifter 840 000 746 000 820 000  
 


Sak 6-2006 Eventuelle saker fremja av medlemmane


Sak 7-2006 Val av styre, leiar, revisorar og valkomite

Her følger forslag fra valgkomiteen for Norsk ICOM:

På valg:
- Eva Mæhre Lauritzen (som leder)
- Sissel Guttormsen
- Målfrid Grimstvedt
- Paal Mork (v)
- Tone C. S. Karlgård (v)

Eva Mæhre Lauritzen har sagt seg villig til å fortsette
Sissel Guttormsen har sagt seg villig til å fortsette
Målfrid Grimstvedt ønsker å gå ut av styret
Paal Mork ønsker å gå ut av styret som varamann
Tone C. S. Karlgård har sagt seg villig til å fortsette

Forslag:
Eva Mæhre Lauritzen fortsetter som leder
Sissel Guttormsen fortsetter som styremedlem
Tone. C.S. Karlgård går inn som vanlig styremedlem
Torveig Dahl går inn som den ene av varamedlemmene
Ellen Lerberg går inn som den andre av varamedlemmene

Styret for Norsk ICOM blir derfor som følger i 2006/07:

Eva Mæhre Lauritzen (gj.v.)
Leif Pareli
Sissel Guttormsen (gj.v.)
Rune Holbek
Tone C.S. Karlgård (gj.v.)

Vara:
Torveig Dahl (ny)
Ellen Lerberg (ny)


Sak 8-2006 Kommende årsmøtested

 
  til toppen                                                   Tilbake til årsmeldinger og årsmøter